Panduan senario

Panduan ini menerangkan ciri-ciri utama pelbagaiMotionBoard ciri terutamanya menggunakan gambar. Oleh kerana banyak topik diperkenalkan dengan sampel tertentu, anda akan dapat melalui setiap langkah operasi untuk melihat apakah ciri tersebut memenuhi keperluan anda.

Penonton

Penonton sasaran utama adalah seperti berikut:

 • Pencipta papan

Pengetahuan yang diperlukan

 • Kandungan ""Panduan langkah pertama" "

Cara membaca topik

Maksud tajuk yang digunakan dalam topik (halaman) adalah seperti berikut:

 1. Tajuk

  Tajuk topik.

 2. Apa yang anda boleh lakukan dengan operasi ini

  Menjelaskan masalah yang diselesaikan dengan mempelajari topik dan penggunaan operasi.

 3. Gambaran keseluruhan

  Menerangkan perkara utama topik dan latar belakangnya.

 4. Prasyarat

  Menjelaskan pengetahuan yang diperlukan untuk memahami topik. Pengguna yang dapat beroperasi digambarkan oleh peranan sistem (kumpulan keistimewaan ciri yang tersedia yang diberikan kepada kumpulan yang menjadi milik pengguna)MotionBoard . Peranan sistem berikut digunakan dalam panduan ini, dan tingkat atas dapat menggunakan semua ciri tingkat bawah.

  1. Administrator

  2. Pentadbir Lembaga

  3. Pengguna Standard

  4. Lihat Pengguna

 5. Prosedur dan penggunaan

  Menerangkan prosedur dan penjelasan untuk merealisasikan isi topik. Cara menggunakan papan dan barang juga dijelaskan mengikut keperluan.

 6. Langkah seterusnya

  Menjelaskan apa yang boleh anda lakukan selain topik dengan menukar atau menambahkan tetapan. Beberapa maklumat juga dapat dijelaskan untuk membantu anda memahami fungsi topik dengan lebih mendalam.

 7. Pautan ke maklumat yang berkaitan

  Menjelaskan halaman manual yang menerangkan maklumat yang berkaitan dengan topik. Ini berguna untuk memahami fungsi topik dengan mendalam.

Catatan mengenai panduan membaca

 • Beberapa bahagian panduan ini menggunakan sampel yang dilampirkan bersamaMotionBoard (seperti papan dan fail). Sekiranya sampel yang berkaitan tidak ada dalam penggunaanMotionBoard , anda tidak boleh menggunakan sebahagian daripada panduan ini.